2.5.12

Sisu koululainen

Tämän kertainen koulupäivä alkoi temppuilemalla. Jokainen koirakko vuorollaan näytti muille jonkun tempun. Me Sisun kanssa näytettiin kuinka kuollaan. Se onkin ainoa "temppu"joka Sisulle on opetettu. 
Sitten jatkettiin seuraamisella pareittain muiden katsellessa. Seuraamisen jälkeen muisteltiin taas seisomista ja liikkeestä seisomaan jättämistä. Sisulla meinaa aina se peppu tipahtaa lattiaa, eikä se meinaa oikein jäädä paikoilleen kun pitäisi. 

Seuraavaksi "uutena" hommana harjoiteltiin paikalla oloa, koirat pistettiin muutaman metrin päähän toisistaan ja jätettiin makaamaan. Sisu ei millään malttaisi olla paikoillaan, kokoajan nousi ylös ja meinasi lähteä perään. Mutta kyllä se hienosti ne muutamat kerrat jäi paikalleen ja jaksoi odotella hetkisen. Ohjaaja pisti vielä kellon käymään että saatiin kokeilla malttaako koira maata paikallaan tokossa vaaditun 2min. Sisu malttoi melkein ensimmäisen  minuutin olla aloillaan, mutta sitten alkoi hölmöily. Sisun kun pisti maahan meni hetki ja se oli taas ylhäällä, eikä olisi enää halunnut olla aloillaan vaan olisi halunnut mennä nuuskuttelemaan ympäristöä. 

Sitten harjoiteltiin luoksepäästävyyttä ja rauhassa moikkaamista. Jätettiin vuorollaan koira ohjaajalle ja käytiin itse moikkaamassa ensin muiden koirien omistajat koirien istuessa nätisti paikoillaan ja sitten uusi kierros ja moikattiin toisten koiria niin että koiran on oltava aloillaan kunnes omistaja antaa luvan mennä moikkaamaan. 
Sisu ei millään olisi halunnut istua paikoillaan kun olisi ollut niin paljon kivempaa mennä moikkaamaan kaikkia heti nyt. Mutta tosi hienosti Sisu odotteli ohjaajan kanssa kun kiertelin muiden koirakoiden luona. Ja jälleennäkeminen oli sellaista riemua kuin olisin ollut ainakin viikon poissa ja meinannut hyljätä koko koiran.

Loppuun vielä vaelleltiin ympäri salia, ohjaajan huudellessa istu-, maahan-, seiso-käskyjä ja koirathan piti saada kyseiseen asentoon mahdollisimman nopeasti.

Kotiläksyksi saatiin opetella joku uusi temppu joka ensikerralla sitten pitäisi esitellä muille. Mitähän sitä keksisi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti