11.6.12

Sisu jäljestää

Nyt on takana toinen puoltoistatuntinen jälkikurssia. Tälläkertaa vuorossa oli hiekka ja asvaltti.
Meillä kun nuo harjoitukset jäi tässä parin viikon aikana yhteen kertaan niin eipä odoteltu liikoja.

Ensin tehtiin jälki hiekalle. Askeleita ei tullut laskettua mutta veikkaisin että kolmekymmentä voisi olla aika lähellä. Alku jälki meni ihan toheltaen. Sisu ei edes lähtenyt jäljelle vaan söi pari ekaa namia ja rupes pyörimään ja kattelemaan että mitäs nyt? Mutta kyllä se siitä sitten lähti menemään kun ohjaaja ohjasi meitä eteenpäin ja jarrutteli Sisun touhuja. Viimeiset pari metriä menikin sitten jo hienosti, kun Sisu rauhoittui vähän ja keskittyi jälkeen.

Sen verran tuli palautetta että jälki pitäisi aloittaa rauhallisemmin, rauhoittaa koira ennen jälkeä ja lähteä rauhallisesti liikkeelle. Ohjaaja myös neuvoi kuinka ohjata koiraa remmillä, siis hidastaa ja päästää menemään.

Seuraavaksi vuorossa asvaltti. Suunnilleen saman pituinen jälki kuin hiekalle. Ja taas alkuun Sisu touhotti eteenpäin, mutta loppu jälki sujuikin sitten tosi hienosti. Tälläkertaa pistettiin Sisun remmi menemään jalkojen välistä, jolloin ohjaaminenkin, siis Sisun hidastaminen, sujui helpommin. Ainoa vaan että Sisua on pennusta asti opetettu selvittämään itsensä kun remmi menee tassujen väliin niin nyttenkin Sisu ihmetteli miksi remmi tungetaan väärään paikkaan ja yritti saada remmin pois jalkojen välistä. Mutta kyllä se siitä kun sai Sisun keskittymään jälkeen eikä remmiin.

Vieläkin lähdettiin liian reippaasti jäljelle vaikka kuvittelin että semeni paremmin. Eli vielä rauhallisemmin pitäisi lähteä matkaan.

Ensi kerralla onkin sitten viimeinen kerta ja vuorossa on veri- ja tonnikalajälki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti