12.8.12

Loma lapissa osa 2, mökkiviikko

Vaelluksen jälkeen suuntasimme Staalovarrin mökille joka meille oli vuokrattuna seuraavaksi viikoksi. Mikäs sen mukavampaa kuin viettää vielä toinen viikko keskellä ei mitään. Koirat sai olla pihalla niin paljon kuin halusivat ja siitähän Sisu tykkää. Siellä se touhusi pihalla keppien ja tikkujen kanssa pitkät tovit. Hyvin nuo paimenet pysyy tuossa mökin pihapiirissä eikä lähe minnekään, jollei nyt poroja satu näkemään. Pari kertaa viikon aikana taisi Hyry viedä Sisun pahoille teille porojen perään. 


Usvakin vaikutti hieman tyytyväisemmältä kun päästiin telttamajoituksesta mökkiin. Ainoa vaan että erään aamupäivän kävelyllä lähimetsässä sattui Usvalle pieni tapaturma kun touhusi poikien mukana, poikien painiessa ja jalkoihin se taisi jäädä. Hirmuinen huuto vaan kuului kun Usvaan sattui. Hieman se pelästytti kun tosiaan oltiin keskellä ei mitään joten eläinlääkäriin ei ihan hetkessä olisi päässyt. Mutta onneksi ei mitään näkyviä vammoja ollut. Pienen kopeloinnin tuloksena kipu saatiin paikannettua häntään johon ei saanut koskea ilman huutoa. Mutta kun häntä näytti kaikinpuolin ehjältä eikä ollut mitenkään vinksallaan niin kai se vaan vääntyi tai jotain. 


 Mökillä oli jokseenkin väsynyttä sakkia. Usva ja Hyry ahtautuivat molemmat sängyn alle nukkumaan.


Tiistaina pakkauduttiin taas autoon ja lähdettiin maisemamatkailemaan tenojoen vartta Nuorgamissa pyörähtämään. Matkalla kavuttiin Karigasniemen Ailigastunturille geokätköilemään. Pääsi koiratkin taas juoksemaan ja kiipeämään tunturin rinnettä. Ja tietysti poseerausharjoituksiin huipulla.


Mökkiviikko meni muuten vaan mökin lähistöllä lenkkeillen. Keskiviikkona kiivettiin mökin vieressä olevan "kukkulan" huipulle. Jossa taas harjoiteltiin poseeraamista. Alkaa se pikkuhiljaa pojiltakin sujumaan. 


Ja jottei ihan tylsäksi mennyt niin pitihän poikien päästä taas touhuamaan ja vetämään keppiä.


Usva on lauman tottunein poseeraaja ja se osaakin homman jo hienosti. 


Väsynyt pieni mökkeilijä ottaa ainakin rennosti.


Torstaina käytiin sitten vielä joella ja pääsi Sisu jälleen lempi puuhaansa vesileikkeihin. Siellä se taas mennä kohelsi rantavedessä ja taisipa se hölmö muutaman kerran vähän vahingossakin veteen molskahtaa.


Ihan loisto viikko tämäkin koiratkin taisi olla ihan onnellisia, tai ei ne ainakaan valittanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti