2.12.12

Koirien viikko

Maanantai
Aikasin aamulla lähettiin Sisun kanssa heittämään Villeä töihin että saadaan auto päiväksi ja päästään lihakaupoille. Sisu lähtee aina aamusin mukaan kun ei jakseta siivota kämppää aamulla Sisu-turvalliseksi.
Kotiin tultua painuttiin takas nukkumaan.
Hyry päätti aloittaa päivän puklailemalla. Mikäs sen mukavampaa kuin herätä ääneen joka tulee koiran oksentaessa.
Aamupalan jälkeen tehtiin pieni aamulenkki pikkumetsään ja koulun ympäri, 20min. Usva sai olla melkein koko matkan vapaana, Sisu pikkumetässä vapaana ja Hyry koko matkan remmissä.
Päivällä Sisu pääsi mukaan soppailemaan koirille lihoja, kun oli tarkoitus käydä punnitsemassa Sisu lääkärissä ruokakaupan vieressä, mutta jäi sitten punnitsematta kun siellä oli muita hauvoja odottelemassa lääkärille pääsyä.
Päivälenkki lenkkeiltiin metsässä. Käytiin kiertämässä meidän vakkarilenkki metsässä ja kallioilla, 45min. Hauvat sai metässä juosta vapaana ja nehän juoksi.
Illalla meillä oli Sisun kanssa tunnin agilityreenit, jota ennen käytiin vielä kävelemässä vartin verran koulun lähistöllä.
Illalla olikin sitten Usvan vuoro puklailla, mikä lie hauvoilla kun vuorotellen puklailevat. Seuraavaksi sitten Sisun vuoro?
Iltaruuan jälkeen hauvat pääsi iltapissille pikkumetsään jossa taas Sisu ja Usva sai olla vapaana ja Hyry remmissä.

Kovin oli taas väsynyttä sakkia illalla vaikkei muiden kanssa mitään ihmeitä tehtykään. Sisulla toki oli rankka päivä kun oli taas uuden porukan kanssa ja uuden lajin reenit.

Tiistai - laiskottelupäivä
Aamusta taas sama homma, käytiin Sisun kanssa vähän autoilemassa. Aamupalan jälkeen sama lenkki kuin maanantainakin.
Päivällä koirat sai olla keskenään kotona muutaman tunnin.
Sisun kanssa käytiin myös kätköilemässä yhden kätkön verran ennen kuin haettiin Ville töistä.
Päivälenkki jäi välistä ja käytiin vaan pikkumetässä jossa pojat sai vähän riehua keskenään kun eivät päässeet kunnon lenkille.
Iltasella meillä oli hauvojen kanssa pieni, tunnin, jumppatuokio kun jatkettiin temppuharjotuksia. Etutassut maalipöntön päällä ja tarkoituksena takajaloilla tepsutella pöntön ympäri. Kovin tuntuu olevan väsyttävää tuo jumppailu kun koirat on reenien jälkeen ihan puhki.
Iltapissitys vei meidät jälleen pikkumetsään 10min kierrokselle.

Laiskotteluksihan tämä päivä meni, mutta sai hauvat sentään vähän jumppailla.


Keskiviikko
Aamu alkoi samaan tapaan kuin kaksi edellistäkin. Sisun kanssa aamuajelu ja takas kotiin nukkumaan.
Aamupala ja pikkumetsään pikaiselle pissitykselle.
Koirat sai taas olla hetken, tunnin pari, keskenään kotona kun kävin yhdellä kätköllä ja ruokakaupassa. Sisu on muuten ollut nyt aika nätisti kotona. Tällä viikolla ei ole askarrellut mitään. Tänään otti jopa lähtöni rennosti ja jäi eteisen pedille nukkumaan kun tajusi ettei pääse mukaan.
Päivälenkkinä lähes sama lenkki kuin maanantainakin ja koirat sai taas juosta metässä vapaana niin paljon että kotiin päästyä oli meillä täällä kuorsaavia ja unissaan sätkiviä koiria.
Iltapissillä käytiin taas pikkumetässä niinkuin joka ilta, mutta tänään metästä tullessa vastaan tuli naapurin Emmi-labbis ja Sisu sekosi tapansa mukaan ihan täysin Emmin nähdessään. Tuo otus sekoo niin että saa ihan tosissaan pidellä että pysyy käsissä. Jos yhtään antaa pidempää remmiä niin lapasista lähtee eikä takasin saa. Nytkin pidin Sisua kaulapannasta ja tuo tyhmä roikku siinä niin ettei saanut henkeä kun piti yrittää päästä Emmin luo. Sisun mielestä Emmi on niiiiiin herkullinen tytsy.

Torstai
Antoipas koirat nukkua pitkään, vasta puol kympin aikaan alkoi Sisu touhuamaan että olisi aika herätä. Koirille sapuskaa ja pihalle lunta ja pakkasta ihmettelemään.
Pikkumetsään mentiin, pojat sai hetken riehua vapaana ja oli tarkoitus kiertää vielä koulukin, mutta lenkki vähän piteni kun tieltä jonne piti kääntyä tulikin hauva vastaan. Helpoiten noiden hullujen kanssa pääsee kun välttää kohtaamiset, siispä jatkettiin matkaan ja mentiin käymään vielä koirapuistossakin. Pääsi pojat vähän lisää riehumaan. Yllättävän hyvät leikit niillä olikin tänään, juoksivat ympäri puistoa.
Kotona hetki henkailtiin ja sitten oli siivoamisen vuoro, siispä viskasin pojat jaloista tuohon omaan pikkuiseen pihaan jotta pääsen itse helpommalla. Hyry makaili tuulikaapissa ja Sisu touhusi ihan innoissaan lumisella pihalla.
Päivälenkillä lähdettiin taas kokok perheen voimin metsään tunnin lenkille. Koirat sai taas painella vapaana ja painia keskenään. Ihanaa kun tuli lunta, nyt kun menee metsään lenkille on koirat valkosia vielä lenkin jälkeenkin.
Iltasella harrasteltiin pientä nenätyöskentelyä kun jokainen hauva sai vuorollaan avata namien kera rullatun maton ja sen jälkeen vielä jokainen sai etsiä olohuoneeseen piilotettuja nameja yksi kerrallaan kaikessa rauhassa.
Iltapissille taas vain pikkumetsään. Ja pojilla vielä pienet painit kotipihassa ennen kuin tulivat sisälle.


Perjantai
Aamupissille lumituiskuun. Loistavaa. Hauvat sai taas rallatella pikkumetässä hetken vapaana ennen kuin tultiin tekemään kotipihaan lumityöt. Koirat tykkää kovasti lumitöistä, jokaisen lapiollisen perään pitää hypätä suu auki. Taisi se Sisu kerran saada lapiosta päähänkin kun tuli tielle. Tyhmä. Usva ei ollut kovin innoissaan tuosta lumimyräkästä, metästä kipitettiin sellasta vauhtia kotia kohti ettei meinannut perässä pysyä.
Päivällä päästiin pitkästä aikaa kiertämään yksi meidän vakkarilenkki tuon "hiihtoladun" ympäri. Siellä on ollut niin mutaista ettei sinne ole viitsinyt mennä mutta nyt vihdoin lumi ja pakkanen tuli ja mahdollisti pesuttomat lenkit. Pojat sai taas mennä ja painia keskenään ja yritti se Usvakin välillä mukana pysyä. Lenkin jälkeen päästiin taas lumitöihin ja sehän on poikien mielestä huippu hommaa.
Iltalenkillä käytiin vaan pikkumetässä pyörähtämässä.


Lauantai
Aamupissillä taas pikkumetsään jossa koko lauma vapaan aja pojat sai painia hetken. Takas tullessa oli taas lumitöiden vuoro. Meinas pojille tulla kinaa kun Hyry pomppi innoissan lumen perään ja Sisu napsi Hyryä takamuksesta.
Päivällä oli vuorossa jälleen kalliolenkki lumisessa metsässä. Loppu lenkistä pojat pääsi ikävästi livahtamaan vastaantulevan koiran luokse räkyttämään, mokomat perkeleet.
Lenkin jälkeen hauvat sai taas olla hetken keskenään kotona kun käytiin kaupoilla. Eikä taaskaan ollut Sisu askarrellut mitään. Hienoa.
Lauantai oli myös koirien hoitopäivä, pari tuntia siinä meni että sai hauvojen turkit ojennukseen ja kynnet lyhyemmiksi.
Illalla vain pikainen pyörähdys pikkumettään.


Sunnuntai 
Sama virsi kuin joka aamu, pikkumetsään.
Päivällä tehtiin parin tunnin retki pitkäkoskelle koirapuistoilemaan. Siellä oli yksi valkkari lisää ja myöhemmin joukkoon liittyi myös yksi valkkarisekoitus. Hauvoilla tais olla kivaa, vaikka Hyry oli taas oma rasittava itsensä. Puistoon tuli meidän perässä dogi jonka Hyry on ennenkin ottanut kohteekseen ja niin se meni tälläkin kertaa sen dogin perässä räkyttäen. Onneksi pitkäkoski on sen verta iso puisto ettei tarvi vierekkäin pönöttää. Sisu rakastui puistossa siihen valkkarimixiin leikattuun poikaan. Se vaan oli Sisun mielestä niiiiin ihana. Meni sen perässä toiselle puolelle puistoa ja unohti muun laumansa ihan kokonaan. Eipä ole Sisu ennen niin pitkälle lähtenytkään itsekseen.
Iltajumppana harjoteltiin taas maalipurkin päällä pyörimistä, ja namien etsiskelyä.
Hyry sai extra harjotukset kun Ville halusi veilä opettaa Hyryn naksulla pienen maton päälle makaamaan. Eipä siinä kauaa mennyt kun Hyry hokasi homman ja makasi matolla.
Iltapissille pikkumettään ihastelemaan -15asteen pakkasta. Usvalla meinasi varpaat jäätyä, liekkö sille pitäisi tossut askarrella. Ja takkikin ostaa.Sellainen oli meidän hauvojen viikko. Nyt on väsyneet hauvat lepäilemässä ja Sisu jo odottaa että koska mennään nukkumaan. On vissiin niin väsy taas ettei osaa rauhottua ja nukkua ennen kuin koko lauma menee nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti