2.10.12

Rally-tokon alkeet osa1

Jottei elämä ihan tylsää olisi niin lähdetiinpä Sisun kanssa kokeilemaan rally-tokoa.

Ensimmäisellä tunnilla kävimme läpi muutamat kyltit.


Tämä me osataan, perusasento. Koira istuu ohjaajan vasemmalla sivulla.

Täyskäännös oikeaan, (sekä vasempaan) nämäkin sujui ihan hienosti, namilla ohjaten.

Tässä meinasi mennä itellä sormi suuhun. Koordinaatiokyky nolla. Ei niinku vaan osannu tajuta miten päin pitää kääntyä ja missä se koira menee. No onneks en ollut ainoa, moni muukin siellä mietti että mitäs nyt pitikään tehdä ja yhden koiran omistajaa piti ihan kädestäpitäen neuvoa. Kyllä se siitä sitten kun tajusin homman nimen. Ainoa vaan että nami ja remmi ihan väärässä kädessä ja ihan solmussa.

Sisun saaminen eteen istumaan olikin iso ongelma. Jos itse saisi ottaa askeleen taaksepäin onnistuisi kyllä, mutta ilman sitä jää koira joko ihan vinoon tai sitten en saa sitä ollenkaan tuohon eteen vaan se menee maaten sivulle tai tekee jotain muuta mitä ei kuuluisi. Myös takaa sivulle tulo on meille uusi juttu jota pitää harjoitella.

Edelleen koiran eteen saaminen iso ongelma. Ei vaan onnistu. Sivulle se tulee kyllä tosi hienosti. Mutta tuota eteentuloa pitää kyllä harjoitella paljon että sen saa sujumaan.
Tämä oli helppo juttu sen kun käveli vaan ympyröitä nami kädessä. Tähän olikin hyvä päättää päivän harjoitukset kun meni niin hienosti.


Ens kerralla sitten parempia nameja, ei kelvannut herralle keitetty maksa, tai kelpasi, mutta ei sen eteen kannattanut töitä tehdä kun kaverit oli mielenkiintoisempia. Ens kerralla mukaan myös joku lelu jolla nostaa tuon koiran kierroksia, nyt leikittiin välillä remmillä kun ei muuta ollut ja sen jälkeen sujui harjoituksetkin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti