9.5.12

Viimeinen koulupäivä

Niin vaan meni sekin arkiahkeruus kurssi loppumaan. 

Viimeisellä kerralla koulupäivä aloitettiin näyttämällä niitä omia temppuja. Sisu kierähti oikein hienosti ja sai kovasti kehuja. Seuraavaksi pitäisi opetella kierimään toiseen suuntaan, se on kuulemma koiralle paljon vaikeampaa.

Tokana juttuna harjoiteltiin kontaktia niin että lattialle laitettiin jonoon neljä lautasta, jossa nameja, niin että lautasten välissä oli suunnilleen metri väliä. Tarkoituksena oli siis että koira pyytää katseella luvan ottaa namit lautaselta. Ensin Sisu mienasi mennä imuroimaan kaikki lautaset tyhjäksi kamalasti kiskoen, mutta kun sen sai tajuamaan homman nimen niin johan rupesi sujumaan, ei tarvinut remmillä estää ollenkaan kun se katse tuli sieltä heti jokaisen lautasen kohdalla.

Kolmantena juttuna taas harjoiteltiin seuraamista, meintiin kaikki koirakot ympäri hallia erilaisia pätkiä, eri nopeuksilla ja kääntyille joka suuntaan, välillä pysähdellen perusasentoon. Sisukin seurasi todella hienosti ja käännöksetkin sujui loistavasti. Ainoa mikä kaipaa isosti harjoitusta on hitaasti käveleminen, Sisu tuppaa kävelemään poikittain tuossa sivulla, ei pysy suorassa sivulla kun vauhti hidastuu. Mistä lie johtuu.

Neljäntenä harjoiteltiin kieltosanaa. Mehän tuota harjoittelimme silloin pentukurssilla sanalla jätä. Ja vaikka sitä ei ole sen jälkeen juurikaan harjoiteltu jätä sanalla, muistui se Sisun mieleen kun olimme pari kertaa menneet hallin keskellä olevan herkkulautasen ja lelun ohi. Ensimmäisillä kerroilla Sisu oli menossa remmi kireellä rohmuamaan herkkuja, mutta sitten se jätä sana muistui mieleen eikä herra edes vilkassut ärsykkeisiin kun mentiin uudestaan ohi. 

Viides asia oli ohitukset kaikki koirakot yhtä aikaa. Kaikki meni hyvin aina siihen asti kunnes Sisu joutui kahden koiran väliin. Joista toinen on muutaman kerran tässä koulutusten aikana Sisulle rähähtäny. Sisu ei voinut enää keskittyä, se yritti väistää tätä rähähtänyttä koiraa eikä osannut enää seurata eikä istua. Sisua sai vetää perässä ja houkutella namilla istumaan eikä silti meinannut onnistua. 

Viimeisenä asiana tällä tunnilla oli luoksetulo. Ensin harjoiteltiin remmin mitan päähän luoksetuloja jokainen omalla paikallaan. Ensin vain luokse ja sitten suoraan sivulle. Sitten kokeiltiin hallin päästä päähän luoksetuloa niin että koulutusohjaaja piti koiraa sillä aikaa kun omistaja meni toiseen päähän halia. Ensimmäiseen luoksetuloon Sisulle laitettiin liina remminjatkoksi ja sekös oli inhottavaa, Sisu ei tykännyt yhtään kun perässä roikkui jotain vaan yritti väistää sitä liinaa. mutta tuli kuitenkin luokse. Toisella kerralla jätettiin liina pois ja se sujuikin paljon hienommi. Sisu tuli reippaasti luokse ja suoraan sivulle istumaan. 


Mihinkäs kurssille me seuraavaksi ilmoittautuisimme. Rally-toko vois olla hauskaa. Harmi vaan että seuraavat ryhmät joissa olisi tilaa alkaa vasta elokuussa. Jäljestys voisi olla toinen laji jota olisi kiva päästä kokeilemaan ihan ohjatusti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti