5.2.13

Äglilitiii taas

Tänään taas harjoiteltiin aitoja, okseria, putkea, pujottelua ja pikku-aata. Tuttuja esteitä joiden kanssa touhutaan jotta ne sujuisi vieläkin paremmin.

Alkuun mentiin vähän kuntopiirinä esteitä läpi.

-Putkea pistettiin mitä kummallisemmille mutkille jotta saadaan koira menemään putkesta oli se sitten asennossa missä hyvänsä ja hienostihan Sisu putkeen sujahtaa.

-Tavallisen aidan Sisu juoksee vähän liian usein läpi, mutta okserissa se viitsii jopa yrittää hypätä.

-Pujottelu menee melko hienosti niin kauan kun olen itse aloituksen puolella tikkuja, mutta jos menen toiselle puolelle niin menee jotenkin hankalaksi ja Sisu yrittää jättää tikkuja väliin.

-Pikku-aalla taas vahvistettiin sitä kontaktilla pysymistä. koiraa taas ruokittiin pitkiä hetkiä kontaktilla ennen kun sai luvan jatkaa matkaa. Loppu tunnista vielä uudestaan pidennettiin siinä kontaktilla pysymistä niin että koira jätettiin käskyllä paikalle ja ite käveltiin kauemmas välillä namittaen. Hienostihan se Sisu pysyy siinä ja juuri kun näyttää siltä että meinaa kyllästyä odotteluun niin äkkiä matka jatkumaan että tulee onnistumisia.

Kuntopiirin jälkeeni mentiin vielä esteitä ratana läpi. Sisu meni muuten hienosti, mutta molemmilla kerroilla sitä sai taas pyytää moneen kertaan menemään putkeen. Ja oma vikanihan se oli kun oli nami kädessä jolla ohjasin Sisua ja sehän vaan seurasi namia. Heti kun pistin namin pois onnistui putkeenkin meno hienosti.



Loppu tunnista haettiin vähän nopeuttakin hommaan suoralla radalla jossa aita - suora putki -aita. Tarkoitus oli jättää koira ensimmäisen aidan taakse ja kävellä putken kauempaan päähän antamaan käskyjä, mutta sehän ei Sisulle sopinut. Hyppäsi kyllä ensimmäisen aidan hienosti, mutta putkeen ei mennyt vaan juoksi putken vierestä suoraan luokseni. arvasin sen kyllä ennen kuin oli edes meidän vuoro että Sisu tekee juuri noin. Helpotettiin sitten niin että menin putken puoleen väliin, mutta sekäään ei Sisulle sopinut vaan minun piti olla siellä putken alku päässä ohjaamassa Sisu sisään ja sitten onnistuikin hienosti ja Sisu meni vauhdilla viimeisenkin esteen yli namilautaselle hakemaan palkkanssa.

Seuraavaksi kerraksi ohjaaja lupaili isoa aata ja puolmia, ehkä jopa keinua. Saas nähä kuin meidän käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti